RADIO GOLD CONTINU DE BESTE HITS VAN DE 60 EN 70 JAREN
De beste en meeste Oldies op Radio Gold in full Stereo en CD kwaliteit 24 uur per dag, Radio Gold jouw Radio Station op Internet

START
PLUG-IN DOWNLOAD
LUISTER RADIO
GOLD
RADIO LUXEMBURG
RECLAME
CONTACT

 
Luister of download naar de Top 20 van 1965 KLIK
Luister of download naar de Top 20 van 1966 KLIK
Originele middengolf opname met fading interferentie en storing
RADIO GOLD
Radio Luxemburg werd opgezet door een groep Franse zakenlieden. De plannen daarvoor stamden uit 1929 en in 1931 was het zover: de eerste steen van het kantoor gelegd door prins Felix van Luxemburg. De zendtijd zou verhuurd worden aan makers van commerciŽle programma’s uit de omringende landen. Dankzij de 185 meter hoge zendmasten, die op 360 meter boven de zeespiegel werden neergezet, had Radio Luxemburg een enorm bereik. De zender was te horen in delen van Frankrijk, Duitsland, Engeland en Nederland. Zelfs de zwakke radiozender van IJsland klaagde over de voortdurende interferentie.

De inspiratie voor de oprichting van het radiostation kwam uit Nederland. De Philips’ Holland - IndiŽ Omroep (PHOHI) zond vanaf 1927 met een kortegolfzender vanaf Nederland naar IndiŽ uit. Philips wilde met de uitzendingen stimuleren dat er in Nederlands-IndiŽ meer radio’s zouden worden verkocht.
Radio Luxemburg speelde handig op het grote bereik in door in verschillende talen uit te zenden. Voor zowat alle buurlanden van Luxemburg waren speciale dagen van de week gereserveerd, bijvoorbeeld Engeland op zondag en Duitsland op donderdag.

De Engelse BBC was niet bijzonder enthousiast over de overzeese concurrent en probeerde die tegen te werken. De Britse zender deed dat door presentatoren en artiesten die voor Radio Luxemburg werkten in de ban te doen, maar dat haalde weinig uit.
Ook in het verzuilde Nederland zagen de omroepen de komst van de Luxemburgse concurrent als een bedreiging. Vooral de combinatie van reclame en populaire cultuur werd met enige vrees tegemoet gezien.

De bloeitijd van Radio Luxemburg valt in Nederland pas na de oorlog, zo tussen 1953 en 1965. Eind jaren vijftig wordt Radio Luxemburg in Nederland beluisterd door miljoenen mensen. Het zijn vooral huisvrouwen, automobilisten en werknemers die de radio op hun arbeidsplek mogen aanhebben.
              RADIO GOLD
YOUR STATION OF THE STARS
radio gold oldies muziek

24 uur per dag 7 dagen per week
muziek uit de 60er en 70er jaren

radio gold ... internet radio streaming60tiger en 70tiger muziek op radio gold


   Reclame hier vanaf Euro 10,00 per maand.

Jingles luisteren of downloaden
Tune 1

Tune 2
Tune 3
Tune 4
Tune 5
Tune 6
Tune 7
 

NIEUW
Het hele jaar kerstmis, 24 uur per dag, 7 dagen per week.... Live Stream.
De mooiste kerst muziek.
www.Kerstmis-Radio.nl
© 2013 radio-gold.nl powered by freedomainshop.com  all our sites  privacy  sitemap   bezoeker(s) online.